St Pancras Way NW1

London 2007

The developer client owned the freehold of the site and wished to maximise its development potential. The triangular shaped site, bounded by the Regent’s Canal, a raised railway line and St Pancras Way, accommodated blocks of flats and a row of single storey garages. Narrow, derelict spaces existed at the periphery of the site, which had been blighted by the Council for a proposed road development. Subsequently, these plans were abandoned by the Council and planning permission granted on these narrow strips of land for a three storey block of flats designed to be cantilevered over the row of garages, a four storey block of flats adjacent the railway line and 2 flats in the roofspace of an existing block of flats. The forms and materials of the new dwellings were chosen to match the existing buildings on the site.

  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle